Youcadag : Yousra Abetouy voor één dag Vlaams Volksvertegenwoordiger

Door Axel Ronse op 17 oktober 2019
Yousra samen met Axel Ronse tijdens de Youca dag

De 18-jarige Yousra Abetouy, leerling van het zesde middelbaar Instituut Mariaburcht in Stevoort, draaide in het kader van Youca (Youth for change and action) voor één dagje mee in het Vlaams Parlement. Dit is vooral bekend van de jaarlijkse campagne 'Work for Change', waarbij meer dan 15.000 scholieren tussen 15 en 20 jaar één dag een heuse job uitoefenen. Hun loon, 55 euro, wordt afgestaan aan een jongerenproject. Dit jaar gaat dit naar de werklozen jongeren uit Guinee en enkele projecten in België. Yousra uit Hasselt werd begeleid door Vlaams Volksvertegenwoordiger Axel Ronse (N-VA) en zijn medewerker Johan De Poorter.

Ik werd met een brede glimlach en openarmen ontvangen in het parlement door de medewerkers. We kregen een rondleiding achter de schermen van het parlement .Het gebouw heeft een heel mooi historisch verhaal waarvan ik totaal niets van wist. Ik heb meteen al enkele foto's mogen nemen met enkele volksvertegenwoordigers, zoals voormalig minister Muyters", laat Yousra weten.

Youca groep N-VA
"Ik ben blij dat ik dankzij Youca deze kans heb gekregen om een kijkje te nemen hoe het allemaal in elkaar zit. Het heeft mijn interesse in de politiek nog meer aan kunnen aanwakkeren . De kennismaking met Axel Ronse en het Vlaams parlement was voor mij een bijzonder leuke en een mooie ervaring." Besluit de jonge Hasseltse Yousra 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is