"Wanneer men op de man speelt stopt het."

Door Axel Ronse op 29 december 2022, over deze onderwerpen: Kortrijk
"Wanneer men op de man speelt stopt het."

Ik schreef een constructieve open brief. Die kan je hier nalezen. Ik noemde daarin Brugge een deel van mijn identiteit en ik noemde het één van de mooiste steden ter wereld. Ik schreef ook dat het sterke ondernemers en culturele spelers heeft ondanks een ingedommeld imago.

De burgemeester van Brugge speelt het hard op de man en verkondigt onwaarheden. Kortrijk kwam op mijn pad dankzij mijn toenmalige job bij UNIZO. Ik ben van de stad en haar drive leren houden en ik voel mij hier thuis. Mijn politiek engagement nam ik hier later op. Ik zal zelf wel bepalen waar ik iets te zoeken heb.

En Brugge blijft voor altijd 'in Mien erte', ondanks het 'op de man spelen' van de burgemeester.

Ik heb geprobeerd om een verenigd West-Vlaams front te vormen. Ik geloof ook sterk in krachtenbundeling. Een West-Vlaamse culturele hoofdstad zou ons allemaal goed doen.

Het is me duidelijk dat het Brugs stadsbestuur niet van gedacht verandert en helaas niet verder komt dan 'op de man' te spelen en ook leugens te vertellen.

2 jaar terug ben ik wel degelijk naar de Brugse cultuurschepen geweest en heb ik hem verteld over onze kandidatuur en het feit dat we die willen opentrekken. We hadden het ook uitgebreid over BRUSC en onze site Abby. In de media zegt hij dat hij zelfs niet wist dat we kandidaat culturele hoofdstad zijn.

Wanneer een discussie op de man wordt gespeeld houdt ze voor mij op. Ik laat me voortaan niet meer uit over de kandidatuur van Brugge.

Ik wens alle Bruggelingen oprecht veel succes met hun kandidatuur en culturele plannen. Wij gaan alvast onverminderd en met evenveel positieve energie als voorheen door om culturele hoofdstad van Europa te worden. Kortrijk 2030

Foto: BRON HLN. 29/12/2022

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is