Stad investeert 740.000 euro in nieuwe boeken voor bib

Door Axel Ronse op 8 maart 2019, over deze onderwerpen: Kortrijk
Stad investeert 740.000 euro in nieuwe boeken voor bib

De stad Kortrijk investeert de komende vier jaar 740.000 euro in nieuwe boeken voor de bibliotheek. "Dat is hetzelfde bedrag als de vorige legislatuur. Zelfs in digitale tijden is het belangrijk om in boeken te blijven investeren", zegt schepen van Cultuur Axel Ronse (N-VA).

De eerste lading jeugdboeken zijn intussen al gearriveerd. "We moeten die boeken nog plastificeren en klaarmaken om in de rekken te leggen, maar dat duurt niet lang meer", zegt Valerie

Dekeyzer, verantwoordelijk voor de collectie van de bibliotheek. In totaal wordt er 400.000 euro geïnvesteerd in boeken voor volwassenen, 232.000 euro in jeugdboeken, 48.000 euro in strips en 60.000 euro in audiovisueel materiaal. "Een bib blijft een van de belangrijkste plaatsen in een stad en is eigenlijk een woonkamer waar jong en oud elkaar ontmoeten", zegt schepen Ronse. "Er zijn weinig bibliotheken waar zoveel te doen is als de bib in Kortrijk. Denk maar aan het Memento woordfestival, Muziekboutique en het jeugdboekenfestival." Het aantal ontleningen in de bib in Kortrijk is al jaren stabiel. "Het bezoekersaantal stijgt wel", zegt Dekeyzer. "Er zijn ook heel veel mensen die gewoon langskomen om op de computer te werken of iets te lezen." Binnen afzienbare tijd is het de bedoeling dat de bib naar een nieuwbouw op de tip van het Buda-eiland verhuisd. "Maar dat zijn toekomstplannen en dat wil ook niet zeggen dat we niet meer in de huidige bib moeten investeren", zegt Ronse. (AHK)

Het Laatste Nieuws/Leiestreek, Vr. 08 Mar. 2019, Pagina 18

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is