Spinrag voor Kortrijk Culturele Hoofdstad 2030

Door Axel Ronse op 7 maart 2019, over deze onderwerpen: Kortrijk
Spinrag voor Kortrijk Culturele Hoofdstad 2030

Het kinderfestival Spinrag dat deze krokusvakantie plaatsvindt in Kortrijk, wordt een van de speerpunten voor de kandidatuur als Culturele Hoofdstad van Europa in 2030. 
Spinrag viert zijn zeventiende editie in Kortrijk. Vorig jaar kon het kinderkunstenfestival tienduizend bezoekers warm maken voor allerlei voorstellingen en dat zal wellicht nu opnieuw het geval zijn.
“Het festival heeft zoveel geloofwaardigheid opgebouwd dat wij het als een speerpunt zien in ons dossier om van Kortrijk de Europese Culturele hoofdstad 2030 te maken”, zegt schepen van Cultuur Axel Ronse (N-VA). “Je ziet hier echt wel fantastische voorstellingen.”
Intussen is Spinrag ook uitgegroeid tot een jaarwerking. Er zijn ateliers en jong theatertalent wordt opgespoord en de kans gegeven iets op scène te doen.

Gooien met borden

Het festival duurt nog tot en met zondag. In de stad staan onder meer drie containers die zijn omgebouwd tot kleine schouwburgen en waarin jongeren hun ding kunnen doen. Op het Vandaleplein kan onder het motto 'scherven brengen geluk' worden gegooid met borden. De voorstellingen tijdens Spinrag zijn bedoeld voor kinderen van alle leeftijden. Er zijn ook jonge Spinragambassadeurs, die andere jongeren en volwassenen begeleiden en hen digitaal trachten te bereiken. Spinrag is niet uitverkocht. Er zijn nog tickets voor bepaalde producties. (vkk)
INFO www.spinrag.be

Het Nieuwsblad/Regionaal: Kortrijk-Waregem-Menen - 07 Mar. 2019 p.2

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is