Robbe 10 weken stagiair bij Axel

Door Axel Ronse op 11 december 2019, over deze onderwerpen: West-Vlaanderen
Robbe deed 10 weken stage bij Axel Ronse

Robbe Cognie is 20 jaar en volgde de afgelopen 10 weken stage bij Axel Ronse. Hij studeert politieke wetenschappen aan de Universiteit van Gent en zit in zijn derde bachelor. Robbe volgde Axel op Vlaams en lokaal niveau. Daarnaast is hij ook actief binnen N-VA Deerlijk, Jong N-VA regio Waregem en Jong N-VA UGent. Robbe werd begeleid door parlementair medewerker Johan De Poorter.

Ik ben zeer blij met de kans die ik heb gekregen om hier wat ervaring op te doen en de werking van de politiek van binnenuit te mogen leren kennen!”, laat Robbe weten. “Ik heb kennis kunnen maken met alle niveaus. Op het schepenkabinet in Kortrijk zag ik hoe een schepen in een centrumstad functioneert en werkt: college en gemeenteraad voorbereiden, fractiewerking, vergaderingen met de administratie, communicatie … Terwijl ik op Vlaams niveau wat commissiewerk heb kunnen opvolgen rond de thema’s werk, dierenwelzijn en sociale economie. Daarnaast kreeg ik ook de kans om kennis te maken met de Vlaamse fractie- en commissiewerking en de werking van de plenaire vergaderingen”, aldus Robbe.

Ik ben zeer dankbaar met de kans die ik heb gekregen van Axel om bij hem stage te mogen lopen. Daarnaast ben ik Johan zeer dankbaar voor de begeleiding en het kabinet waar ik met open armen ben ontvangen. Het was een super ervaring waar ik nog veel aan zal terugdenken!”, besluit Robbe.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is