Nieuw kabinet Ronse & Detavernier is open huis en exporuimte voor Kortrijkse kunstenaars

Door Axel Ronse op 4 april 2019, over deze onderwerpen: Kortrijk
Nieuw kabinet Ronse & Detavernier is open huis en exporuimte voor Kortrijkse kunstenaars

Vrijdag 5 april verwelkomen schepenen Axel Ronse en Kelly Detavernier meer dan honderd genodigden voor hun ‘instuifvernissage’, zeg maar de officiële opening van hun nieuw kabinet. Dit bevindt zich voortaan in het administratieve stadhuis en is toegankelijk via de Leiestraat. Uniek: Beide schepenen passen het principe ‘put your money where your mouth is’ toe.

Als schepen van Modern en Nieuw Bestuur geeft Kelly Detavernier uiteraard zelf het goede voorbeeld. “We schaffen aparte, afgesloten bureaus af: 1 team samen aan 1 tafel. Een open werkplek waar iedereen welkom is in het hart van onze organisatie. Onze deur staat altijd open.” Beide schepenen alsook hun raadgevers maken er trouwens een erezaak van om alle berichten die ze ontvangen via mail of telefoon binnen de 24 uur persoonlijk te beantwoorden. “Wij moeten het voorbeeld geven, klantvriendelijkheid is heilig.”

Cultuurschepen Axel Ronse wil de komende 6 jaar alles doen wat hij kan om Kortrijk op de kaart te zetten als Culturele Hoofdstad van Europa. Dat begint bij het versterken van de eigen culturele organisaties en kunstenaars. “In Kortrijk zijn we op dat vlak enorm verwend. Daarom wordt ons kabinet om de 3 maanden een exporuimte. Kortrijkse kunstenaars stellen bij ons hun werken tentoon.”

De instuifvernissage vindt plaats op vrijdag 5 april vanaf 17 uur in het stadhuis (eerste verdieping, kant Leiestraat. De exposerende kunstenaars zijn aanwezig en beschikbaar voor interviews. Schepenen Kelly Detavernier en Axel Ronse zullen er bovendien hun belangrijkste ambities rond hun bevoegdheden toelichten. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is