Meer dan 9 op 10 rechthebbenden vroegen jobbonus aan

Door Axel Ronse op 25 mei 2023, over deze onderwerpen: Werken, Activering
Axel Ronse

De Vlaamse Regering heeft al 730.476 jobbonussen uitbetaald. Daarmee heeft 93 procent van de rechthebbenden de jobbonus ontvangen. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams Parlementslid Axel Ronse heeft opgevraagd. “Werken moet altijd meer lonen dan niet-werken. De Vlaamse jobbonus is een belangrijk instrument om werken te laten lonen en de koopkracht van de werkenden te verhogen zonder de loonkost voor werkgevers verder te laten ontsporen”, aldus Ronse.

Pluim voor de Vlaamse Regering

De Vlaamse overheid heeft een goed zicht op wie recht heeft op een jobbonus. De betrokken werknemer moet zijn rekeningnummer doorgeven via het Burgerprofiel om het bedrag te ontvangen. De Vlaamse administratie verstuurde brieven naar alle rechthebbenden en zette een bijkomende sensibiliseringscampagne op. “De proactieve en duidelijke communicatie werd algemeen zeer gewaardeerd. Dat is een pluim voor de Vlaamse Regering”, vindt Ronse. 

7 procent vroeg nog geen jobbonus aan

Ondanks de laagdrempelige aanpak heeft 7 procent of zo'n 55.000 rechthebbenden de jobbonus nog niet aangevraagd. “Om deze groep te bereiken, is het belangrijk dat er meer outreachend wordt gewerkt. We denken daarbij aan de lokale besturen, de OCMW’s of specifieke verenigingen”, aldus Ronse. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is