Liever een moedig kibbelkabinet dan een leeg knuffelkabinet

Door Axel Ronse op 3 oktober 2020, over deze onderwerpen: Economie
Liever een moedig kibbelkabinet dan een leeg knuffelkabinet

My 2 cents: Wij hebben nood aan een moedig kibbelkabinet dat hervormt. Niet aan een knuffelkabinet dat de boel laat aanmodderen.

Ik doe niet graag negatief en al zeker niet op sociale media. Als schepen en parlementslid probeer ik vooral te bouwen. Dingen voor mekaar te krijgen.Toch wil ik hier mijn gedacht even delen over de regering Decroo I. 

Kort samengevat luidt dat als volgt: liever een kibbelkabinet dat moedig hervormt dan een knuffelkabinet dat alleen maar algemene waarheden verkondigt en eigenlijk niets wezenlijk durft te doen.

Corona en de Brexit stellen ons voor onvoorstelbare uitdagingen. Onze welvaart zal op de proef gesteld worden. Mensen zullen mogelijk voor een langere periode hun job kwijtspelen. Ondernemers zullen zwarte sneeuw zien. Meer dan ooit tevoren hebben we nood aan een regering die moedig durft hervormen. Een regering die de het overheidsbeslag en nutteloze uitgaven stevig durft aanpakken. Een regering die een einde maakt aan het feit dat mensen hier op 58 of zelfs jonger op pensioen kunnen gaan. Een regering die ervoor zorgt dat volgende generaties wel nog een pensioen zullen hebben. Een regering die komaf maakt met het aanzuigeffect dat ons land heeft op illegale migratie . Een regering die onze identiteit respecteert en niet meegaat in de waanzinnige ratrace om ons met een schuldgevoel over van alles en nog wat op te zadelen. Een regering die durft kiezen voor duurzame kernenergie zolang we nog onvoldoende capaciteit hebben via hernieuwbare energie. Een regering die ...

Gedurfde maatregelen vragen vuurwerk, debat, laten de boel eens overkoken of knallen. Een knuffelkabinet kiest ervoor om de boel te laten verderlopen. Ze raken niet verder dan holle, lege slogans over samenwerking en mekaar graag zien. Helaas is dat allemaal puur vernis. Echt samenwerken is durven scherpe keuzes maken, is durven clashen. Niet wat er nu op tafel ligt.

Zullen wij de komende jaren enkel klagen en zagen? Neen. Vanuit het Vlaams Parlement zal ikzelf bijvoorbeeld binnen de mogelijkheid van onze Vlaamse bevoegdheden het allerbeste van mezelf geven om toch gedurfde zaken gedaan te krijgen: langdurig zieken beter versterken om opnieuw te gaan werken, schrappen van nutteloze regelgeving, mensen die op brugpensioen zijn zoveel als mogelijk activeren om opnieuw aan de slag te gaan. Niet omdat ik een libertaire of rechtse jongen ben. Neen, omdat ik een sociale jongen ben die wil dat de mensen die na ons komen ook middelen kunnen herverdelen en zorg kunnen dragen voor de zwaksten onder ons. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is