Laagste werkloosheid in 40 jaar, met dank aan de N-VA

Door Axel Ronse op 28 januari 2019, over deze onderwerpen: Werken, Werk zoeken en werkloosheid, Activering
Mannen aan het werk in magazijn

“De omslag die er kwam dankzij N-VA werkt.” Vlaams Parlementslid Axel Ronse reageert tevreden op het historisch lage aantal werklozen in dit land. Eind december 2018 telde België 327.403 werklozen, een daling met 6,5 procent ten opzichte van een jaar eerder en het laagste cijfer in 40 jaar. “De taxshift, de verlaging van de loonkosten en vennootschapsbelasting hebben hun effect duidelijk niet gemist. Er werd een record aantal jobs in de private sector gecreëerd”, legt Axel Ronse uit.

Werkzoekenden versterken

Nog volgens Vlaams Parlementslid Ronse ligt de hervorming op het Vlaamse niveau van subsidiejobs zoals het PWA-systeem mee aan de basis van de lage werkloosheidsgraad. “De focus ligt daar nu op het versterken van werkzoekenden en het dichten van hun kloof tot de arbeidsmarkt. Daar waar we vroeger te weinig werk hadden, zijn er nu te weinig mensen om arbeidsplaatsen in te vullen.

Focus op activering

Nu moet de focus liggen op de activering van mensen die op vandaag werkloos zijn, op brugpensioen zijn of langdurig ziek zijn, meent het Vlaams Parlementslid. “De werkloosheidsuitkering moet in de tijd beperkt worden. Langdurig zieken moeten opnieuw geactiveerd worden en de instroom in SWT (brugpensioen, red.) moet uitdoven”, besluit Axel Ronse.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is