Kortrijk krijgt coronaproof evenementenplein tegen midden september

Door Axel Ronse op 21 augustus 2020, over deze onderwerpen: Kortrijk
"Kortrijk krijgt coronaproof evenementenplein tegen midden september" Axel Ronse

KORTRIJK - Schepen van Cultuur Axel Ronse (N-VA) maakte bekend dat er in Kortrijk een coronaproof evenementenplein komt. Hij hoopt zo de cultuur- en evenementensector in de stad een beetje perspectief te bieden. De mosterd haalde hij in Newcastle, in het Verenigd Koninkrijk: “In Newcastle was er plaats voor 2.500 personen, bij ons moet toch de helft van die capaciteit gehaald worden”, zegt hij. De stad zal samenzitten met verschillende podiumbouwers uit de streek om alles vorm te geven. “Wel vragen we van de
Veiligheidsraad om de maximumcapaciteit van buitenevenementen omhoog te trekken.”

Een team van curatoren zal zorgen voor een uitgebreid aanbod dat gaat van concerten tot theater. De stad zelf zal instaan voor de financiering en de infrastructuur. Het is de bedoeling dat het evenementenplein er tegen midden september staat. Waar precies is nog niet duidelijk. Al zal dat wellicht op het Schouwburgplein of aan Kortrijk Weide zijn. “We hopen op een signaal van de Veiligheidsraad.
Dit is een antwoord op de ‘sound of silence’ beweging. Het is tijd dat de cultuursector perspectief krijgt. We hopen dat ook andere centrumsteden ons voorbeeld volgen”
, besluit de schepen. (AN)

Krant van West-Vlaanderen/Local : Kortrijks Handelsblad Kortrijk - Menen - Waregem - 21 Aug. 2020
Pagina 10

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is