Coronavirus - VDAB gaat tijdelijk werklozen proactief informeren over hun aanbod

Door Axel Ronse op 1 juli 2020, over deze onderwerpen: Economie, Werk
Axel Ronse Coronavirus - VDAB gaat tijdelijk werklozen proactief informeren over hun aanbod

VDAB gaat tijdelijk werklozen proactief informeren over de mogelijkheden aan loopbaanbegeleiding en opleidingen. Dat heeft Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) woensdag in het Vlaams Parlement geantwoord op een vraag van Vlaams parlementslid Axel Ronse (N-VA).

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar sinds enkele dagen heeft VDAB een machtiging gekregen zodat gegevens van tijdelijk werklozen uitgewisseld kunnen worden. Op die manier krijgt VDAB inzage in wie tijdelijk werkloos is en kan ze die doelgroep gericht benaderen.

Volgens minister Crevits zal VDAB dat ook proactief gaan doen. Ze zullen dat volgens de CD&V-minister op drie manieren doen: via sociale media, via gepersonaliseerde communicatie en via een sectorale aanpak (met name in de sectoren waar de tijdelijke werkloosheid hoger ligt).

"Tijdens deze coronacrisis is meer dan ooit duidelijk geworden dat bijscholen en omscholen noodzakelijk zijn", zegt minister Crevits. "Niet alleen voor wie op zoek gaat naar een nieuwe job, maar ook in de job zelf. Het mantra de komende maanden en jaren is dan ook opleiden, opleiden, opleiden."

Vraagsteller Axel Ronse is tevreden dat VDAB nu gerichter zal kunnen werken en de groep van tijdelijk werklozen zal kunnen "versterken". "Het is nu het moment om Vlaamse daadkracht te tonen", aldus Ronse.

Bron: BELGA BRUSSEL 01/07 17:02 (BELGA)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is