Axel legt eed af

Door Axel Ronse op 19 juni 2019, over deze onderwerpen: West-Vlaanderen
Axel Ronse legt eed af in Vlaams Parlement

Axel Ronse (37) legde op dinsdag 18 juni opnieuw de eed af als Vlaams volksvertegenwoordiger. De Kortrijkse schepen van cultuur begint aan zijn tweede legislatuur in Het Vlaams Parlement.

Ronse werd op 26 mei rechtstreeks verkozen in het Vlaams Parlement.
Met 12.185 voorkeurstemmen kreeg hij opnieuw een zitje in het halfrond.
Ik ben bijzonder tevreden dat zoveel West-Vlamingen mij opnieuw het vertrouwen hebben gegeven om de komende jaren me opnieuw te smijten in het Parlement” laat Ronse weten.

Ronse was de voorbije jaren reeds één van de actiefste Vlaamse Parlementsleden. Hij zette zich voornamelijk in als N-VA "kopman" voor het thema 'werk' en was specialist voor de partij wat betreft de ruimtelijke ordening in Vlaanderen.
Hij zorgde er met het decreet "hinderpremie" voor dat handelaars niet meer moeten sluiten om vergoed te worden tijdens wegenwerken. Hij vereenvoudigde de beroepsprocedures voor bouwvergunningen drastisch en zette de nood voor extra bedrijfsruimte voor West-Vlaanderen op de kaart in het Vlaams Parlement. Dit ook met succes want op Ronse zijn vraag besliste de Vlaamse Regering dan ook om 130 ha extra bedrijfsruimte in onze provincie te voorzien.

Momenteel zijn de regeringsonderhandelingen volop aan de gang waardoor er over de verdeling van de commissies voor de komende 5 jaar nog afspraken moeten worden gemaakt binnen de N-VA fractie .“ vult Axel Ronse aan.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is