My 2 cents over voorstel basisbanen van Conner Rousseau

Door Axel Ronse op 27 april 2023, over deze onderwerpen: Werk
My 2 cents over voorstel basisbanen van Conner Rousseau

Eerst dacht ik ‘oef’ de socialisten zien in dat we meer mensen aan het werk moeten krijgen. Maar hoe langer ik naar hun voorstel kijk, hoe zotter ik het vind. Dit zijn ‘old school’ socialistische subsidiejobs. Werkloosheid los je niet op met subsidies.

Het ziet er misschien allemaal flinks uit maar schijn bedriegt. Eigenlijk zegt Vooruit dat wie na 2 jaar geen werk vindt gewoon maar op de payroll van de overheid moet komen. Daarbij houden ze geen rekening met het feit dat we nu al met het hoogste overheidsbeslag van de niet communistische regimes zitten (54%).

Wat we wel moeten doen is de dop beperken in de tijd. Dat zorgt ervoor dat werkzoekenden veel gemotiveerder zijn om snel werk te vinden. Wie echt geen werk vindt moeten we via gespecialiseerde en maatschappelijke dienstverlening ondersteunen. Dat kunnen & doen de OCMW’s op vandaag al. Vaak gebeurt dat via het artikel 60 statuut. Dat zijn laagdrempelige jobs die leefloners toelaten om opnieuw sociale rechten op te bouwen en waarbij ze via mentoren begeleiding krijgen.

Voor zover ik begrijp wil Vooruit dit met Vlaams geld betalen. Dat zal minstens een dik miljard euro kosten. Allemaal geld dat niet kan gebruikt worden voor onderwijs, welzijn … terwijl de sociale bijdragen allemaal federaal geïnd worden. Dit krijg je echt niet uitgelegd

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is