"Wie goed alternatief vindt voor 'betonstop' mag op mijn kosten naar Kopenhagen"

Door Axel Ronse op 8 december 2016, over deze onderwerpen: Ruimtelijke Ordening
"Wie goed alternatief vindt voor 'betonstop' mag op mijn kosten naar Kopenhagen"

Wie met het beste alternatief komt voor het woord 'betonstop' om de nieuwe ruimtelijke ambities van de Vlaamse regering te omschrijven, maakt bij Vlaams parlementslid Axel Ronse (N-VA) kans op een gratis trip naar Kopenhagen.

Het woord betonstop mag dan genomineerd zijn voor "Woord van het jaar 2016", bij de Vlaamse meerderheidspartijen krijgen ze er een beetje de kriebels van. Het woord geeft volgens hen namelijk de verkeerde indruk dat er vanaf 2040 niet meer gebouwd zou mogen worden in Vlaanderen.

Eerder maakte Vlaams minister-president Geert Bourgeois zich al druk over het veelvuldig gebruik van de term. Vlaams parlementslid Axel Ronse (N-VA) deelt die ergernis. "De term betonstop' bekt goed maar doet vermoeden dat er een bouwstop zou komen. Niets is minder waar. Het plan van de regering Bourgeois zet er net op in om Vlaamse dorpen en steden aantrekkelijker te maken en te verdichten", aldus Ronse.

Ronse neemt daarom een initiatief en lanceert een zoektocht naar een alternatief voor het woord betonstop. "Een wervende term voor het 'zakelijk klinkende' witboek zou super zijn. Ik trakteer degene die met het leukste voorstel op de proppen komt op een inspiratietrip naar Kopenhagen, voorloper op het vlak van ruimtelijke ordening", zo legt Ronse aan Belga uit.
 

http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/3026155/2016/12/0...

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is