West-Vlaanderen krijgt 130 ha extra bedrijfsruimte

Door Axel Ronse op 23 december 2017, over deze onderwerpen: Economie, Werk, West-Vlaanderen
west-vlaanderen-krijgt-130-ha-extra-bedrijfsruimte

Zonet besliste de Vlaamse Regering om West-Vlaanderen de mogelijkheid te geven om het reservefonds voor bedrijfsruimte aan te spreken. Vlaams Parlementslid Axel Ronse (N-VA) had daar al meermaals bij Minister Schauvliege (CD&V) op aangedrongen. De West-Vlaamse deputatie had zich recent ook aangesloten bij dat pleidooi naar aanleiding van een POM studie. Daaruit bleek dat voor de komende 10 jaar er minstens 130 ha meer bedrijfsruimte nodig is dan hetgeen op vandaag planmatig is voorzien. 

Axel Ronse: “Deze beslissing is een prachtig kerstgeschenk voor West-Vlaanderen. Onze economie trekt aan en ondernemers investeren. Vaak lopen die vertraging op omdat ze geen ruimte vinden om uit te breiden. Omdat het aanbod zwaar onder de behoefte lag dreigde economische stilstand. Ik heb meermaals in het parlement geijverd om het reservefonds open te stellen en was blij dat ook de provincie WVL dit pleidooi met een onderbouwde studie bijtrad. Dankzij deze beslissing van de Regering Bourgeois heeft WVL opnieuw perspectief op economische ontwikkeling." 

Ronse wijst er ook op dat er verstandiger moet worden omgesprongen met bestaande ruimte. Zo wil hij dat KMO’s zich sneller moeten kunnen vestigen op zones die normaal voor milieubelastende industrie bestemd zijn, moeten intercommunales WVI en Leiedal de ruimte die ze in hun portefeuille hebben sneller activeren en wil hij dat zijn gestemde resolutie rond reconversie leegstaande bedrijfsruimte snel in praktijk wordt omgezet.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is