Ronse (N-VA) wil CD&V sociale economie en begeleiding OCMW klanten afschaffen?

Door Axel Ronse op 7 juni 2018, over deze onderwerpen: Werk
Ronse (N-VA) wil CD&V sociale economie en begeleiding OCMW klanten afschaffen?

18.000 werklozen zijn volgens VDAB niet in staat een job te vinden op de reguliere arbeidsmarkt.
Op basis van die cijfers concludeert Robrecht Bothuyne (CD&V) dat het beperken van de werkloosheidsuitkering in de tijd geen goed idee is.  

Axel Ronse (N-VA) vindt dat een populistische redenering. “Wie niet in staat is om op de reguliere arbeidsmarkt aan de slag te gaan krijgt kansen om te werken in de sociale economie of kan als OCMW cliënt tijdelijke werkervaring opdoen via stages en opleidingen. Bovendien werkt VDAB samen met het beleidsdomein welzijn dat onder Vandeurzen (CD&V) valt want vaak worden profielen die niet toeleidbaar zijn doorgestuurd naar arbeidszorg.  "Ik vind het bijzonder kwalijk dat Bothuyne nog maar de indruk probeert te wekken als zou het beperken van de uitkering in de tijd gelijkstaan met het laten vallen van die mensen. Meer dan ooit wordt vandaag geïnvesteerd in het versterken van mensen die niet in staat zijn om op de reguliere markt aan de slag te gaan. Bothuyne kent die maatregelen maar al te goed.”

Taboes doorbreken

We moeten durven taboes doorbreken wanneer het gaat om activeren van mensen. Een beperking van de uitkering in de tijd werkt zeer activerend. "Kijk maar naar mijn eigen regio West-Vlaanderen, het zijn vooral Noord-Fransen die de openstaande vacatures komen invullen. Dat heeft alles te maken met het feit dat de uitkering daar in de tijd is beperkt. Wie wil werken maar het echt niet kan moeten we versterken en begeleiden, wie echt geen zin heeft om te werken maar het wel kan zal snel zin krijgen wanneer de uitkering in de tijd wordt beperkt." Besluit Ronse. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is