Parlementslid Axel Ronse (N-VA) verhuist van Brugge naar Kortrijk

Door Axel Ronse op 5 december 2015, over deze onderwerpen: Kortrijk, West-Vlaanderen

Vlaams parlementslid Axel Ronse (N-VA) is aan het verhuizen van Brugge naar Kortrijk. Wellicht wordt hij voor N-VA het boegbeeld bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen, al laat niemand daarover iets los.

Het is opmerkelijk dat een politicus de oversteek maakt van Brugge naar Kortrijk om hier verder zijn (politieke) carrière uit te bouwen. "Kortrijk is mijn American Dream", beweert Ronse (34). "Ik speel al langer met dat idee om me hier te vestigen en ik beschouw Kortrijk ook als de economische hoofdstad van de provincie. Begin dit jaar kocht ik hier een appartement aan het Plein. Dat het tot nu geduurd heeft voor ik met mijn verhuizing ben begonnen, komt doordat de nodige renovatiewerken nog moesten gebeuren." Ronse woont samen met zijn vriendin Hélène.

Het voorbije jaar toonde Ronse dat hij de actie niet schuwt. Het was mede op zijn initiatief dat de tuchtcommissie van de N-VA dit jaar Steve Vanneste uit de partij zette. Hij ondersteunt nu al als peter de N-VA afdeling van Kortrijk en is ook het enige N-VA-parlementslid in de stad. Ronse laat niet in zijn kaarten kijken. "Er zijn nog andere sterke dames en heren die het uitstekend zouden doen als boegbeeld."

Met Ronse erbij telt Kortrijk nu vijf parlementsleden, netjes verdeeld over alle partijen. Naast Ronsevoor N-VA is dat burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open VLD), Tine Soens (SP.A), Roel Deseyn (CD&V) en Bart Caron (Groen). (vfb)

Het Nieuwsblad/Regionaal: Kortrijk-Waregem-Menen, Za. 05 Dec. 2015, Pagina 3

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is