Nieuwjaarswensen!

Door Axel Ronse op 31 december 2015, over deze onderwerpen: Economie, Ruimtelijke Ordening

2016 wordt het jaar waarin we met z'n allen oplossingen zullen bieden aan de overbevolking. Zuiniger en innovatiever energiegebruik, respect voor het klimaat, andere manier van consumeren, beter gebruik van ruimte zullen nooit actueler worden.

Jong, fris en dynamisch ondernemerschap zal de motor zijn van die aanpak! Denk maar aan de startups van de laatste maanden: een duurzame omegabaarskwekerij in OVL, de vuilnisophaling in de oceanen (al 230K aan kapitaal binnengehaald..) of knappe toepassingen zoals de 'shared car services' of de urban farm in containers uitgedacht door jonge Waregemse ondernemers. 

Wij politici moeten die initiatieven omarmen en alle kansen geven! Ikzelf zal me in het Vlaams Parlement volledig smijten op de uitwerking van het beleidsplan Ruimte Vlaanderen. Wat daarin staat wordt bepalend voor de manier waarop we de komende 50 jaar met onze ruimte zullen omgaan. 

Ook buiten het Vlaams Parlement zal ik m'n steentje proberen bijdragen aan onze welvaart door zelf actief mee te werken aan de startup die ik vandaag onder meer met m'n goede vriend Pieter Marechal aan het uitwerken ben.

Op nieuwjaarochtend werkte ik bij 2 jonge en dynamische zaakvoerders van bakkerij Santy te Marke. Ik heb hen in de ochtend een handje geholpen. We nemen vakmanschap en lokaal ondernemerschap veel te snel als 'vanzelfsprekend' aan. Vakmannen als bakkers verdienen veel waardering!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is