Jong N-VA start met het concept afterWU(r)K-party

Door Axel Ronse op 2 december 2016, over deze onderwerpen: Kortrijk
Voorstelling afterworkparty

KORTRIJK - N-VA Kortrijk brengt met een uniek afterworkconcept werkende mensen uit Kortrijk samen. “Met Jong N-VA willen we meewerken aan de nieuwe Kortrijkse dynamiek die al een tijdje bezig is”, zeggen gangmakers Anke Seynaeve en Davy Maes.

“Kortrijk heeft alle troeven in huis: betaalbare woningen, bloeiende kmo’s, sterke onderwijsinstellingen, een Xpo, grote handelszaken en een innovatief beleid”, luidt het bij N-VA.

“Het is hoog tijd om die actieve krachten uit de stad en streek met elkaar te verbinden. Daarom vroeg ik onze jonge leeuwen om een nieuw en vernieuwend initiatief uit te werken”, duidt Axel Ronse als voorzitter van N-VA Kortrijk.

We willen als jongere niet zomaar aan de zijlijn blijven staan”, aldus Anke Seynaeve (23) en Davy Maes (25). “Met Jong N-VA willen we meewerken aan de nieuwe dynamiek. Daarom organiseren we iets voor alle Kortrijkzanen. We willen er zijn voor jonge en minder jonge mensen en hen een gezellige afterworkdrink en netwerkmoment aanbieden. Alles heel laagdrempelig.

Op donderdag

Het concept werd tot WUK gedoopt. “Dat is een knipoog naar ‘Werkmensen Uit Kortrijk’, mensen die werken in Kortrijk en erbuiten wonen of omgekeerd. De bedoeling is om elk kwartaal een afterWU(r)K te organiseren. We willen de jeugd er zeker bij, maar met WUK willen we alle mensen, ongeacht hun politieke kleur, nog meer samen brengen. Het initiatief staat voor beleving en ontmoeting.

Volgens Anke en Davy is er aan ambiance, enthousiasme en sfeer geen gebrek in Kortrijk. “Zeker niet in het weekend, maar de weekdagen kunnen wel een duwtje gebruiken”, zegt Davy. “Donderdag is de uitgangsdag bij uitstek voor de jeugd, daarom kiezen we voor die dag”, gaat Anke verder.

Geheime locatie

De allereerste afterWU(r)K vindt plaats op 15 december vanaf 18 uur op een geheime locatie. “We kunnen alleen meegeven dat die zich in het hartje van Kortrijk bevindt. Via Facebook lieten

we vanaf 23 november een en ander los onder de vorm van tips. Wie de locatie voor 2 december kan raden, krijgt de avond zelf een mooie prijs: een waardebon van 250 euro.”

WUK moet een totaalevenement worden. “De muziek wordt verzorgd door dj Kusiner, er is een fotograaf en de pintjes worden getapt door schepen Kelly Detavernier. Vlaams volksvertegenwoordiger AxelRonse is portier”, verklapt Trui Steenhoudt van N-VA.

De party op donderdag 15 december vangt aan om 18 uur en tot 20 uur zijn hapjes en een glaasje cava gratis. “De eerste organisatie is wel in hartje Kortrijk, maar later komen ook de deelgemeenten zeker aan bod”, besluit voorzitter Axel Ronse, die het concept volledig steunt. (PVH)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is