In Kortrijk drink je verwenkoffie en krijg je er een gratis verhaal bij

Door Axel Ronse op 15 mei 2019, over deze onderwerpen: Kortrijk
In Kortrijk drink je verwenkoffie en krijg je er een gratis verhaal bij

Acht Kortrijkse koffiehuizen serveren koffie en geven er gratis een verhaal bij. Het enige wat je moet doen, is erom vragen. Het is de voorbode van Caring = Sharing.

Het concept is simpel. In plaats van een gewone koffie bestel je er een met een audioverhaal. Dit kan bij Viva Sara Kaffée, Maona, Huis van de Grootjuffrouw, Salon En-Vie, Kaffee Damast, Pand.A, Malmo en Julia's.

Het is een project van Schouwburg Kortrijk in het kader van het cultuurfestival Caring = Sharing dat loopt van 20 tot 25 mei. Voor de realisatie rekende Kortrijk op studenten van de RITCS School of Arts, die instonden voor het samenstellen van het verhaal. De studenten gingen langs op verschillende locaties in Kortrijk op zoek naar aangrijpende vertellingen. Die werden gebundeld tot audioreportages over uiteenlopende onderwerpen. Waar het ene verhaal een gevoelige snaar raakt, brengt het andere verhaal een vrolijke noot. “Ze zetten empathie en zorg in de kijker en vormen zo de perfecte aanleiding voor ons cultuurfestival Caring = Sharing”, zegt schepen van Cultuur Axel Ronse(N-VA).

Tijdens dat festival bundelt Schouwburg Kortrijk voorstellingen in de foyer, telkens van 11 tot 18 uur. (vkk)

Het Nieuwsblad/Regionaal: Kortrijk-Waregem-Menen,

Wo. 15 Mei 2019, Pagina 6

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is