Dubbel zo veel langdurig zieken hebben zicht op werk

Door Axel Ronse op 6 december 2016, over deze onderwerpen: Werk
Dubbel zoveel langdurige zieken hebben zicht op werk

Steeds meer langdurig zieken volgen bij de VDAB vrijwillig een traject naar werk. Tijdens de eerste 9 maanden van dit jaar ging het om ruim 3.000 personen, dubbel zo veel als in 2014.

"De versterkte samenwerking en communicatie tussen VDAB, GTB (die de trajectbegeleiding organiseert, red.), ziekenfondsen en RIZIV werpt zijn vruchten af", zegt Vlaams N-VA-Parlementslid Axel Ronse, die de cijfers opvroeg bij zijn partijgenoot en Vlaams minister van Werk Philippe Muyters. "In 2012 werden 759 arbeidsongeschikten ingeschakeld in een traject naar werk, in 2014 was dit aantal reeds gestegen tot 1.723 en tijdens de eerste 9 maanden van dit jaar volgden liefst 3.035 arbeidsongeschikten de opleiding."

Die versterkte samenwerking is er sinds 1 oktober 2012. Daarbij wordt gefocust op het activeren van als arbeidsongeschikt erkende personen, die al een akkoord hebben van hun geneesheer om opnieuw werk te zoeken. De VDAB voorziet begeleiding op maat. Van wie enkel een basistraject doorloopt - met onder meer hulp bij het solliciteren - gaat een derde weer aan de slag. Bij langdurig zieken die ook opleidingen volgen, is dat 59%.

Bron: Het Laatste Nieuws/Antwerpen Noord - Vandaag - page 4,5
 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is