Catalaanse president op bezoek bij Vyncke

Door Axel Ronse op 12 december 2017, over deze onderwerpen: West-Vlaanderen
Ronse ontmoet Puigdemont

Vlaams parlementslid Axel Ronse (N-VA) ontving maandagmiddag Carles Puigdemont bij Vyncke in Harelbeke. De Catalaanse president was in het gezelschap van zijn ministers Clara Ponsati (onderwijs) en Luis Puig (cultuur). Vyncke werd onlangs nog verkozen tot onderneming van het jaar. Het Harelbeekse bedrijf bouwt wereldwijd biomassacentrales.
Ik wil de president laten zien wat Vlaanderen sterk maakt
“Ik wil de president en zijn ministers laten zien wat Vlaanderen sterk maakt”,zegt Ronse. “Dat is familiaal ondernemerschap dat van generatie op generatie wordt doorgegeven, internationaal de toon zet en tegelijk diep in de Vlaamse klei zit gebakken. Het Vynckeneersnest is de best denkbare plaats om dat te tonen.” Voor Puigdemont en zijn ministers was het een beetje als thuiskomen. “De Catalaanse economie draait net zoals die van Vlaanderen op durvers en doeners die van vader op zoon de fakkel doorgeven.
" De kwestie van de politieke gevangenen in Catalonië kwam ook aan bod. “Iedereen is het erover eens dat het anno 2017 absoluut niet kan dat een Europese lidstaat politici opsluit vanwege hun overtuiging of stemgedrag in het parlement waarin ze verkozen zijn. De president en zijn ministers kijken vol vertrouwen uit naar 21 december.” CEO Peter Vyncke gaf de minister-president de nodige uitleg over hoe zijn bedrijf is gegroeid tot internationaal en toonaangevend, maar tegelijkertijd nog altijd een echt familiebedrijf is. (vkk)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is