Axel Ronse op 3 voor Vlaams Parlement

Door Axel Ronse op 30 januari 2019, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2019
Axel Ronse op 3de plaats Vlaams

“Ik dank de partij voor de mooie kans die ik krijg. Ik kies heel bewust om me kandidaat te stellen voor het Vlaams Parlement. Dat laat me toe om mijn werk inzake arbeidsmarktbeleid verder te zetten. Dat is zeker hier in West-Vlaanderen erg belangrijk want onze jobs raken heel moeilijk ingevuld.”

De weg van huidig Vlaams Minister van Werk Philippe Muyters moet doorgezet worden. Mensen versneld opleiden, talent aantrekken en subsidiejobs omvormen tot activerende trajecten moeten op korte termijn helpen om voldoende mankracht te vinden. Daarnaast wil Ronse vanuit het Vlaams Parlement druk zetten om het brugpensioen (SWT) te laten uitdoven, de werkloosheidsuitkeringen in de tijd beperken en te werken aan een echt activeringsbeleid voor langdurig zieken. Ronse hield trouwens de pen vast voor het N-VA programma rond arbeidsmarktbeleid.

Tegelijk trekt het Vlaamse niveau Ronse aan om de uitdagingen in Kortrijk waar te maken. Hij is er als schepen bevoegd voor cultuur: “Onze ambities zijn groot. We bouwen aan een eigentijds museum waar gans West-Vlaanderen trots op zal zijn. Onze Schouwburg bestaat binnenkort 100 jaar, voor het eerst in decennia investeren we serieus in deze parel. Beide projecten zijn belangrijk voor de streek en West-Vlaanderen. Het Vlaamse bestuursniveau heeft heel wat hefbomen in handen om die te ondersteunen en te versterken.”

Jorgen Deman, voorzitter van de N-VA-afdeling in Kortrijk: “Ik ben ervan overtuigd dat Kortrijk en West-Vlaanderen met Axel ook de komende jaren uitstekend vertegenwoordigd zal zijn in het Vlaams Parlement. Binnenkort worden nog een aantal andere Kortrijkse kandidaten voor de Vlaamse en Federale lijst bekendgemaakt.”

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is