Axel Ronse ontvangt President Puigdemont

Door Axel Ronse op 11 december 2017, over deze onderwerpen: West-Vlaanderen
Axel Ronse ontvangt President Puigdemont

Op maandag 11 december ontving Vlaams Parlementslid Axel Ronse (N-VA) de Catalaanse President Carles Puigdemont . De plaats van afspraak was ‘Vyncke Territory’. De ‘Vynckeneers’, recent nog onderneming van het jaar, bouwen wereldwijd biomassa-centrales en hebben hun hoofdzetel in Harelbeke.

Axel Ronse: “Ik wil de President en zijn Ministers laten zien wat Vlaanderen sterk maakt. Dat is familiaal ondernemerschap dat van generatie op generatie wordt doorgegeven, internationaal de toon zet en tegelijk diep in de Vlaamse klei zit ingebakken. Het ‘Vynckeneersnest is de best denkbare plaats om dat te tonen.”
Voor President Puigdemont en zijn Ministers was het ‘thuiskomen’. De Catalaanse economie draait net zoals die van ons op durvers en doeners die van vader op zoon de fakkel doorgeven.

Ronse: “Ook de kwestie van de politieke gevangenen kwam aan bod. Iedereen is het erover eens dat het anno 2017 absoluut niet kan dat een Europese lidstaat politici opsluit vanwege hun overtuiging of stemgedrag in het parlement waarin ze verkozen zijn.”  De president en zijn ministers oogden gedreven en kijken vol vertrouwen uit naar 21 december.

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is