Ambitieus onderzoekscentrum strijkt neer in Kortrijk

Door Axel Ronse op 22 december 2017, over deze onderwerpen: Economie, Werk, West-Vlaanderen
Ambitieus onderzoekscentrum strijk neer in Kortrijk

Maar liefst 7,5 miljoen euro wordt geïnvesteerd in de uitbouw van een onderzoekscentrum rond agro-en voedingsindustrie in Kortrijk. Het onderzoek zal zich toespitsen op verwerkingsprocessen van aardappelen, groenten, energie -en watermanagement in de voedingsindustrie. Het centrum (VEG-i-TEC) wordt gebouwd en beheerd door de UGENT en komt in de Graaf Karel de Goedelaan.  

Vlaams Parlementslid Axel Ronse (N-VA) maakte vandaag bekend dat de Vlaamse Regering besliste om via eigen -en Europese middelen voor de helft van de investeringen in te staan.
“Schitterend toch dat Vlaanderen bijna 4 miljoen euro investeert voor zo’n superieur onderzoekscentrum in Kortrijk. Dat zal de ontwikkeling van Kortrijk als economische hoofdstad van West-Vlaanderen alleen maar versterken. Bovendien is het een extra troef voor onze stad om getalenteerde mensen aan te trekken en hier te houden” zegt Axel Ronse die in Brussel aan de kar trekt om dergelijke investeringen naar Kortrijk te halen.

Kelly Detavernier, schepen van onderwijs van de Stad Kortrijk: “In talrijke projecten zetten we partnerships op met onze onderwijspartners zoals in Hangar K, onze incubator en accelerator op Kortrijk Weide. Dat VEG-i-TEC nu naar Kortrijk komt is een sterke meerwaarde voor onze stad en een bijkomende katalysator voor de ondernemende dynamiek die er in onze stad heerst.”

Minister Muyters is tevreden met het project:  "Vlaanderen is vandaag één van de meest innovatieve regio's in Europa. We willen dat niet alleen zo houden, we willen zelfs streven om nóg beter te doen. Daarom blijven we investeren in samenwerking tussen onze bedrijven en kennisinstellingen om innovatieve producten en processen te ontwikkelen en te vermarkten. Met de cofinanciering van VEG-i-TEC ondersteunen we deze samenwerking in de ruime agro-voedingsindustrie." 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is