Aico Van de Moortele en Orphée voor één dag volksvertegenwoordiger

Door Axel Ronse op 18 oktober 2018, over deze onderwerpen: West-Vlaanderen
Youca dag Axel Ronse en Aico Van de Moortele en Orophée Goeman

De 17-jarige studenten uit Halle en Wervik mochten in het kader van de YOUCADAG werken als persoonlijk medewerker van Vlaams parlementslid Axel Ronse (N-VA).

Voor het vierde jaar op rij nam Axel voor één dag twee studenten in dienst. Dit in het kader van Youca. Dit is vooral bekend van de jaarlijkse campagne 'Work for Change', waarbij meer dan 17.000 scholieren tussen 15 en 20 jaar één dag een heuse job uitoefenen. Hun loon, 50 euro, wordt afgestaan aan een jongerenproject . Dit jaar gaat dit naar Plan International in Ecuador en enkele projecten in België.

"Het parlementsgebouw is zeer groot en op één dag kan je daar je weg niet terugvinden. Maar Axel en zijn medewerker begeleidden ons goed" vertelt Aico Van de Moortele

"Ik volgde in de commissie economie kort enkele vragen om uitleg van verschillende volksvertegenwoordigers. Nadien sloten we aan bij de commissie sport en cultuur."
"Ook kregen we door de diensten van het Vlaams Parlement een rondleiding in het gebouw en meer uileg over de werking. Ik ben blij dat ik deze kans kreeg en had geluk van Axel Ronse te leren kennen." besluit Orphée Goeman. 

"Het was een leerrijke dag vol verrassingen en met boeiende mensen. Een aanrader voor wie dit eens wil meemaken," besluiten beide studenten. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is