130 HECTARE EXTRA BEDRIJVENTERREINEN IN WEST-VLAANDEREN"

Door Axel Ronse op 23 december 2017, over deze onderwerpen: Economie, Werk, West-Vlaanderen
130ha extra bedrijfsruimte in WVL!

In West-Vlaanderen is er ruimte voor 130 hectare extra bedrijventerreinen. Dat heeft de Vlaamse regering op voorstel van Vlaams minister van Omgeving Schauvliege beslist. 

De provincie West-Vlaanderen kon op basis van een studie aan Vlaams minister Schauvliege aantonen dat er in onze provincie meer ruimte nodig is voor bedrijventerreinen. De minister volgde deze logica waardoor de provincie nu voorstellen kan doen voor 130 hectare bijkomende bedrijventerreinen binnen stedelijke gebieden in West-Vlaanderen zoals bijvoorbeeld Brugge, Waregem en Roeselare 

"De bedrijvigheid in een regio kan men ondersteunen met economische of fiscale maatregelen, maar evenzeer door ruimte te voorzien voor ondernemingen", aldus Joke Schauvliege. 

Axel Ronse (N-VA) drong daar al langer op aan. "Deze beslissing is een prachtig kerstgeschenk voor West-Vlaanderen. Onze economie trekt aan en ondernemers investeren. Vaak lopen die vertraging op omdat ze geen ruimte vinden om uit te breiden. Omdat het aanbod zwaar onder de behoefte lag dreigde economische stilstand", aldus Ronse. "Ik heb meermaals in het parlement geijverd om het reservefonds open te stellen en was blij dat ook de provincie dit pleidooi met een onderbouwde studie bijtrad. Dankzij deze beslissing van de regering-Bourgeois heeft West-Vlaanderen opnieuw perspectief op economische ontwikkeling."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is