18-jarige Ruan Sefa uit Meerbeek voor één dag Vlaams parlementslid

Door Axel Ronse op 19 oktober 2017

De 18-jarige studente uit Meerbeek mocht in het kader van de YOUCADAG werken als persoonlijk medewerker van Vlaams parlementslid Axel Ronse (N-VA).

Voor het derde jaar op rij nam Axel voor één dag een student in dienst. Dit in het kader van Youca, de nieuwe naam van de voormalige Zuiddag. Dit is vooral bekend van de jaarlijkse campagne 'Work for Change', waarbij meer dan 17.000 scholieren tussen 15 en 20 jaar één dag een heuse job uitoefenen. Hun loon, 50 euro, wordt afgestaan aan een jongerenproject in het Zuiden. In 2017 gaat de opbrengst naar een jongerenproject van Trias ngo in El Salvador en naar een aantal jongerenprojecten in België.

"Het parlementsgebouw is zeer groot en op één dag kan je daar je weg niet terugvinden. Maar Axel en zijn medewerker begeleidden me goed vertelt Ruan Sefa "Ik volgde in de commissie economie  Gedachtewisseling over het thema Werk in het Jaarverslag 2016 van het Interfederaal Gelijkekansencentrum Unia . Ook kreeg ik een rondleiding in het gebouw. Ik ben blij dat ik deze kans kreeg en had geluk van Axel Ronse te leren kennen."

Je kan hier de reportage op YOUTUBE bekijken 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is